På iaf.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

IAF Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen

Internationellt uppdrag

I EU-sammanhang är IAF så kallat förbindelseorgan för arbetslöshetsförsäkringen. Rollen innebär att vi ska vara en god och utvecklande kraft i EU-samarbetet inom arbetslöshetsförsäkringen.

Som förbindelseorgan deltar vi på möten med motsvarande myndigheter i de övriga medlemsstaterna och ansvarar för kontakterna med dem.

Uppdraget innebär också att vi medverkar i arbetet med att utveckla EU-förordningarna om social trygghet, och i arbetet för ett ökat elektroniskt utbyte av information inom arbetslöshetsförsäkringen mellan medlemsstaterna. Som förbindelseorgan omvärldsbevakar vi också arbetslöshetsförsäkringssystemen i de övriga EU-länderna. 

IAF:s internationella verksamhet stödjer och främjar samverkan med myndigheter i andra länder och internationella organisationer. Det innebär att vi tar emot besök från andra länder och är särskilt aktiva i det nordiska samarbetet. Vi är också medlemmar i International Social Security Association (ISSA).